Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Nattliga bekymmer

Av Karin - 10 januari 2015 10:15

Alltså våra sömnproblem vet inga gränser. Hjälp oss, snälla ni!

Vår lilla somnar gott, till synes för natten oftast runt 22-23 (igår klockan 21 - det var rekordtidigt i hennes 7 månadersliv). Hon sover som en klubbad säl i sin sojälsäng i max en timme, då vaknar hon plötsligt och är aspigg. Vi har provat olika sätt att bemöta det där uppvaknandet på men aldrig lyckats få henne att somna om igen förens efter fleeera timmar. Det är som att hon tar en powernap och sedan är på gång igen.

BVC säger att hennes biologiska klocka är fel. Hon har enda sedan tiden i magen varit en nattaktiv bebis. BVC tyckte att vi nu skulle ta några hundnätter/veckor och försöka ställa henne rätt.. Men huuuuur?

Igår flöt tiderna på alldeles utmärkt under hela dagen men trots det vaknar hon ändå på kvällen igen och är uppe halva natten. De senaste dygnen har hon förutom att somna sent (vid 01-02), dessutom vaknat vid 07-08. Alltså galet lite sömn för en sån liten bebis.

Hjälp oss! Har ni några tips och/eller tankar?

 
 
tanniz

tanniz

10 januari 2015 11:02

Har inga råd att komma med mer än att säga att än en gång så är våra små otroligt lika. Min lilla gör också så. Somnar oftast runt 20 men vaknar ca 21 och är hur pigg som helst. Somnar sen inte förrän runt midnatt å då efter massa skrik å vagganden från min sida. Fortfarande så somnar hon aldrig utan bröstet i munnen och vaknar runt varje timme hela natten. Och 90 % av fallen så räcker det inte att vända på henne i sängen utan hon måste upp.

Suck vad jobbigt sånt är. Om du kommer på lösningen berätta gärna :)

Btw roligt med flytten. Måste kännas skönt att komma närmre hemåt. Stort steg att bryta upp och flytta så långt. Lycka till med allt.

kram

http://tanniz.bloggo.nu

 
Ingen bild

Maria

10 januari 2015 13:33

Fy tusan! Hur sover hon på dagen? Vad får henne att somna? Jag märker att nätterna blir bra om M får sova två gånger per dag. Första runt 9 -10 ( vaknar mellan 6-7 ibland redan 05...) och sedan igen vid 14-15. Oftast är sovstunderna mellan 45-60 min. Somnar sedan för natten vid 19-20. På eftermiddagarna har jag ibland honom i sjalen och på fm vagnen. Hur somnar lilltjejen?

Hur många timmar sömn blir det totalt under ett dygn? Hur har det gått med magen?

Svårt att ge råd när barnen är så unika och har sina fixideer. Vissa faser tycks aldrig ta slut men jag tror på att sömn på dagen ( inte för långa pass) ger god sömn på natten. Så har det varit med alla våra.

Avlastar dig gärna. Kram!

 
A

A

10 januari 2015 16:16

Min spontana tanke är att hon kanske behöver sova mindre på dagen. Vi har också haft liknande bekymmer. Han FÅR inte sova efter 17 på dagen och ska optimalt sova två pass om 45 minuter vardera. Annars blir det sådär som du beskriver det med att han sover en timme powernap och är pigg i flera timmar sen. Något annat vet jag inte men känner verkligen med er. Fruktansvärt att ha det sådär. Kram!

http://milominmilo.blo.gg

 
C

C

11 januari 2015 19:57

Kan tänka mig att det är väldigt jobbigt när det är på det sättet.
Sover hon väldigt mycket under eftermiddagen så att det möjligtvis går att försöka hålla henne vaken?
När Freja var så liten så såg vi till att alltid göra samma rutiner vid läggning. Vaknade hon under natten så tände vi aldrig lampan eller pratade utan var bara tysta och eventuellt vaggade och matade men var tydliga med att nu är det liksom bara sova som gäller.
De är ju så olika de små liven..
Kramar

http://spyor.blogg.se

 
Bella

Bella

13 januari 2015 10:33

Stackars! Du som sååå mkt mer behöver sömnen också... Vet hur det känns :(
Jag har många i min närhet med småbarn och samtliga har kört på Sova hela natten-kuren. Tycka vad man vill om Anna Wahlgren men det är en väldigt bra och skonsam kur som verkligen fungerar. Vissa av mina vänner har haft bebisar som vaknat 20-30 ggr per natt men nu sover sina 12 timmar på natten och 2-3 lurar på dagen på bestämda tider, Det blir några jobbiga nätter i början men är ju såååå värt det. Läs på och känn efter. Vi ska köra igång med vår lille efter vår utlandsresa i slutet på januari, kram!!

http://bellabellam.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 3 augusti 2015 20:35


Hej hörni Jag ser att ni är en hel hög som fortfarande är här inne och kikar. Tack för det. Hur har ni det i sommar? Jag har min bästa någonsin. Jag har kämpat på med mina hjärnspöken och jag har gjort ett riktigt bra jobb. Jag är så mycke...

Av Karin - 21 juli 2015 21:21

Jag går sönder av sorg över beskedet att den kvinnan vars blogg jag följt i ett par år somnat in. Som jag förstår det bara några dagar innan hennes sons födelsedag. Denna 2-åring som ska fortsätta fråga efter mamma tills att han en dag slutar att frå...

Av Karin - 16 juli 2015 09:04


Hörrni. Jag jobbar och jobbar med mina tankar och beteenden. Inser att jag har varit jäkligt hård och elak mot mig själv. Som min allra värsta fiende har jag mobbat mig själv i tysthet. Känt mig otillräcklig på alla plan och försökt finna vägar framå...

Av Karin - 10 juli 2015 18:56

Jag hade planerat att skriva massa dravel om mig. Om mitt möte med psykologen idag. Hur upp- och ner allt känns och hur satans svårt saker kan bli. Jag hade tänkt att berätta för er, en gång för alla, en första- och en sista gång om de som format mig...

Av Karin - 8 juli 2015 18:37

Min sjukskrivning leder mot sitt slut. Tur i oturen att jag har varit sjukskriven, vi har nämligen varit sjuka allesammans. Lillan har haft 40 graders feber och antagligen satt något typ av snorrekord.. Och vi blev sjuka samtidigt. Alltså. Sjuk bebis...

Presentation


Jag är en 29-årig tjej som bor i en mellanstor stad. Jag har utmattningssyndrom och började blogga som ofrivilligt barnlös. I juli blev vi spontangravida, efter 2 års försök. Jag vill vara anonym.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards