Alla inlägg den 21 mars 2014

Av Karin - 21 mars 2014 11:34

Idag byttes tiotal, från 40 dagar till 39. Nu är det 30 dagar -nånting till bf.

Ännu en sömnlös natt till handlingarna. Jag hade magont (högt upp mellan revbenen), ryggont, bäckenet-ont, andningstungt, näsblod, en pigg krabat i magen, storm utanför och en natt utan sambo. En vaken katt som klampar runt på mitt bröst och mage, liten som buffar tillbaka. 5 kisspauser nattens första timmar. Röja undan täcken, kuddar och filtar som jag staplat runt mig, rulla runt och lyfta med armkraft, sitta några sekunder och känna hur blodet svischar runt och hur bebis flyttar sig. En liten kiss och tillbaka, otympligt försöka bulla upp kuddar igen. Andfådd. Några minuter senare har en pigg bebis hittat kissblåsan. Proceduren börjar om.. Snubblar på katten, kliver på en leksak som hon gömt på toagolvet. Irritation i kroppen. Suckar över nya hemorrojder och lullar tillbaka igen. Halstablett och snörvel.

Ja nu är jag höggravid. Ingen tvekan.

Ser nya bebisar välkomnas till världen på Facebook. Bebisar som fötts innan bf men inte alldeles för tidigt. Lagom tidigt. Hoppas att Pyret bestämmer sig för samma sak.

Amen.

Ibland slår det mig att det är en bebis som orsakar allt. En egen. En vi. En du och jag. Krämporna som graviditeten orsakar flyter ihop med alla andra svårigheter som varit. Belöningen som komma skall är för konstig för att ta in, för jag har ingen aning. Kan inte förstå, sätta mig in i eller föreställa mig. Därför mycket gnäll. Kanske också för att jag redan har varit låst i min kropp i 1.5 år, det är inte bara de sista tunga gravidveckorna. De är alla veckor under väldigt lång tid. Olika orsaker men samma känsla och ännu inget som resulterat i något (någon) som gör det allt värt. Förstår ni mig?

Texten ser tung ut men egentligen är jag bara trött, ganska ljus i huvudet annars, lugn i kroppen, glad över att bo i ett land där man tillåts att vara sjuk, ett land med skyddssystem som hjälper till. Glad att jag kan vila och ta dagen som den kommer utifrån min sömnlösa natt. Längtar efter att sambon kommer hem, längtar efter kliet på ryggen som avslappnar mig, tar bort värsta irritationen ur kroppen, ser fram emot att höra hur han haft det, att småprata. Önskar mig en helkroppsmassage, jag hoppas att han kan knåda mina vätskefyllda ben och ömma fötter och sprida må-gott hormon i kroppen.


(V 35, 34+2)

Presentation


Jag är en 29-årig tjej som bor i en mellanstor stad. Jag har utmattningssyndrom och började blogga som ofrivilligt barnlös. I juli blev vi spontangravida, efter 2 års försök. Jag vill vara anonym.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards